pexels-andrea-piacquadio-3756679

11 načina da pokidate na svom prvom poslu

Evo neke teško stečene mudrosti koja će vas odvesti od početnika do zvezde u usponu. Prvi posao je jako važan i ti želiš da se pokažeš u najboljem svetlu.

Uspeo si. Preživeo si proces intervjua i sada si spreman da impresioniraš sve na svom novom poslu. Možda si već sredio nekoliko ličnih stvari na svom stolu da bi bio motivisani — fotografija, neki citati, organizovane olovke.

To je dobar početak, ali biće potrebno mnogo više od malo motivacije da biste nastavili dalje kada odgovornosti nove uloge počnu.

Pa kako možete da se izdvojite i uradite više od unakrsnih zadataka sa spiskova? Isprobajte neke od ovih 11 saveta da zaista pokidate na svom poslu.

 

Neka bude jednostavno.

Raspon pažnje klijenata ili kolega je iz minuta u minut sve kraći, zato održavajte komunikaciju jednostavnom i jasnom. Znajte šta želite da kažete i istaknete pre nego što napišete mejl ili započnete razgovor.

 

Budite vidljivi (ali iz pravih razloga).

Tanka je linija između toga da ste poznati po prijateljskoj kancelarijskoj šali i ozloglašeni po besposlenim tračevima. Budite poznati kao osoba koja uvek traži prilike za razvoj, efikasno radi i ostaje da to završi dok se ne ispoštuje rok.

 

Savladajte umetnost upravljanja.

Čak i najbolje menadžere čine boljim njegovi odlični zaposleni. Upravljanje podrazumeva postavljanje jasnih očekivanja i redovnu komunikaciju. Primeri uključuju traženje specifičnosti u vezi sa nejasnim zahtevima, identifikovanje potreba i deljenje vaših ideja.

 

Znajte da kriza može biti prilika za prvi posao

Čak i optimisti priznaju da će se hitan slučaj desiti pre ili kasnije, a način na koji reagujete pod pritiskom može uticati na vašu reputaciju. Zato ostanite pribrani, razmišljajte i počnite da pomažete u rešavanju problema.

 

Pazite šta govorite u kompaniji.

Zapamtite da je vaša kompanija postojala mnogo pre nego što su vas zaposlili. Možda ćete biti u iskušenju da se sprijateljite sa zaposlenima i budete previše otvoreni, ali ipak budite oprezni. Koristite svoje nove ideje da dodate prethodni rad, a ne za ogovaranje.

 

Zapamtite rano je na vreme, na vreme je kasno.

Ovo je prilično razumljivo. Iskusni trgovci imaju malo strpljenja za novajlije koji se pojave kasno i nepripremljeni. Izbegnite i jedno i drugo tako što ćete poraniti kad god je to moguće.

Sprijateljite se sa pravim ljudima – oni nisu uvek oni koji mislite da jesu.

Možda se isplati imati prijatelje na visokim mestima, ali više se isplati sklapati prijatelje na pravim mestima. Menadžer ljudskih resursa, menadžer kancelarije ili recepcioner mogu biti dragoceni resursi za vas dok učite o kompaniji.

 

Često proveravajte.

Postoji izreka: ako uvek gasiš požare, verovatno si palikuća. Ako shvatite da se iznova bavite istim problemima, uverite se da vi sami niste deo problema.

 

Budite lojalni dobrom menadžeru.

Ako ste dovoljno srećni da imate sjajnog šefa, onda treba da im pomognete tako što ćete dobro sarađivati i samostalno i u timu. Zapamtite, vi se ne takmičite za njihovu poziciju, već za svoj tim, sektor, bolje uslove…

 

Pratite svoje uspehe.

Možda ste najbolji u onome što radite, ali možete li to dokazati? Pratite sve izazovne zadatke koje obavljate, pratite učinak kampanja na kojima radite i dokumentujte svaku pohvalu koju dobijete. Ovo će vam dobro doći kada bude vreme za unapređenje ili prelazak na druge pozicije.

 

Budite skromni, ali spremni na učenje i rad.

Shvatite da ne znate sve, ali u isto vreme treba da težite da znate sve. Iskoristite svaku priliku da naučite i razmislite o pohađanju online kursa kako biste dopunili ono čemu ste izloženi na poslu; ljudi koji to rade su oni na koje viši lideri prvo gledaju kada je na redu unapređenje.

Prvi posao možete naći već na Youth Fairu, zato ne čekaj i prijavi se klikom ispod!

Izvor: www.mediabistro.com

 

Prijavite se za učešće na Youth Fairu! Očekuju vas razne aktivacije, simulacije intervjua, fotografisanje za CV i još mnogo toga! Rezerviši svoje mesto!

Comments are closed.