pepsico
Pratite PepsiCo na društvenim mrežama:

Kompanija PepsiCo se na području Zapadnog Balkana izdvojila se kao jedan od najznačajnijih proizvođača grickalica omiljenim brendovima Chipsy, Clipsy, Pardon i GUD, koji su postali deo globalnog PepsiCo portfolija. Lokalni portfolio proširen je svetski poznatim PepsiCo brendom – čuvenim tortilja čipsom Doritos, a od 2019. godine kompanija je u Bosni i Hercegovini preuzela i distribuciju globalnih brendova bezalkoholnih pića – Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton. Uvođenjem nove proizvodne linije i proširenjem proizvodnih kapaciteta, fabrika u Magliću proizvodi i planetarno popularni brend Lay’s i to od domaćih sirovina, a za potrebe izvoza na tržišta EU.

Proizvodnja se odvija u fabrici u Magliću kod Bačkog Petrovca, koja zahvaljujući investicijama namenjenim za unapređenje proizvodnih linija i izgradnju najmodernijeg skladišta gotovih proizvoda, predstavlja regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za tržišta Zapadnog Balkana, dok u Bosni i Hercegovini poslujemo putem logističkih i distributivnih centara. Posebna pažnja je posvećena ljudima, njihovoj edukaciji i osnaživanju, a kompanija je već osmu godinu zaredom dobitnik priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji, kao i tri Top Employer priznanja za poslovanje u Bosni i Hercegovini. U 2022. smo rangirani kao kompanija broj 1 u odnosu na sve sertifikovane kompanije. Rezultati poslovne filozofije vidljivi su i kroz odgovorno poslovanje i saradnju s domaćim partnerima i dobavljačima, kao i brojne inicijative za lokalnu zajednicu i zaštitu životne sredine kroz primenu savremenih tehnologija za smanjenje emisije C02, smanjenje potrošnje električne energije i vode, kao i povećanje reciklaže.

www.pepsico.rs
5/5

Kreiramo benefite u skladu sa potrebama zaposlenih

Veoma nam je važno da naši zaposleni budu zadovoljni, i naprave balans u svim sferama života – kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu. Zbog toga osluškujemo njihove potrebe, prihvatamo ideje i kreiramo programe podrške u skladu sa tim. U nastavku su samo neki od benefita koji su na raspolaganju našim zaposlenima:

  • Work That Works (poltika fleksibilnog modela rada)

  • Programi podrške deci zaposlenih (PepKids, novogodišnji paketići, paketići za polazak u školu)

  • Unapređenje fizičkog zdravlja zaposlenih (preventivni pregledi, ambulanta u fabrici u Magliću, edukativni webinari, tematske kampanje)

  • Unapređenje mentalnog zdravlja zaposlenih (telefonsko savetovanje dostupno 24/7, edukativni i konsultativni webinari)

  • Personalizovani paketi benefita (privatno zdravstveno osiguranje, privatno penziono osiguranje, FitPass, specijalistički pregledi)

  • Rast i razvoj (lideršip programi, PEP U Degreed, Festival učenja)

Top Employer

Dobitnik smo Top Employer priznanja za poslovanje u Srbiji osmu godinu zaredom. Ono što je posebno u 2022. jeste to što smo rangirani kao poslodavac broj 1 u odnosu na sve sertifikovane kompanije u zemlji.

Veoma smo srećni što smo u kontinuitetu prepoznati kao kompanija koja poštuje i vrednuje različitost, inkluziju i radi na osnaživanju svojih zaposlenih na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou!

 Održivi razvoj i doprinos zajednici

pep+ (PepsiCo Positive) je budućnost naše organizacije – strateška transformacija sa fokusom na održivost kao osnovnoj ideji i središte načina na koji ćemo stvoriti rast i vrednost tako što ćemo delovati unutar planetarnih granica i inspirisati pozitivne promene za planetu i ljude. To je naš način Pobeđivanja sa svrhom i neizostavni deo našeg puta na kom postajemo globalni lider u proizvodnji hrane i pića, kao i vodeći akter u transformaciji globalnog sistema ishrane.pep+ se zasniva na tri važna stuba: poljoprivredi, lancu vrednosti i pozitivnim izborima. To znači da se trudimo da usevi kao i sastojci koje biramo, kao i način na koji se obrađuju ubrzavaju oporavak poljoprivrednih izvora i jačaju poljoprivredne zajednice. Osim toga,  trudimo se da pravimo proizvode koji pomažu izgradnju cirkularne i inkluzivne ekonomije. Ali, važno nam je i da naši brendovi inspirišu potrošače širom sveta da stvaraju još više osmeha za sebe i planetu.

Strategija poštovanja različitosti, inkluzije i ravnopravnosti 

U srcu PepsiCo puta nalazi se ideja poštovanja različitosti, inkluzije i ravnopravnosti, a našu energiju i resurse iznova usmeravamo ka pomeranju granica u borbi za talente i poštovanje različitosti, ali i pružanju šanse i podrške za rast i razvoj karijere svima koji dele vrednosti i ponašanja koja su deo našeg PepsiCo puta.  Bitno nam je da se svaka koleginica i svaki kolega osećaju kao da tu i pripadaju, da se njihov rad vrednuje i ceni, kao i da se osećaju poštovano bez obzira na okolnosti ili poreklo. U kompaniji PepsiCo želimo da ohrabrimo koleginice i kolege da neguju okruženje koje prepoznaje i slavi jedinstvenost svakog od nas.

DARE TO DO MORE izazov

Dare To Do More program je namenjen mladim i talentovanim studentima završnih godina studija i diplomcima koji imaju do tri godine iskustva. Kompanija PepsiCo ovaj program pokreće svake godine i prima diplomce u različitim sektorima: prodaja, finansije, proizvodnja itd.

Ovo je i jedinstvena prilika da mladi ljudi, koji su tek završili fakultet, započnu svoju karijeru kroz dvogodišnji rad u jednoj od najvećih globalnih kompanija.

Link za prijave:

https://daretodomoreeurope.pepsico.com/en

Želite da se prijavite za praksu ili posao u ovoj kompaniji?

Proverite na sledećem linku da li ova kompanija ima otvorene konkurse

OGLASI