JTI BYF
Pratite nas na društvenim mrežama:

Japan Tobacco International (JTI) je najveći poslodavac u duvanskoj industriji budući da od polja duvana, preko fabrike u Senti, i kancelarije u Beogradu pa do prodavnica širom zemlje angažuje 3,000 ljudi. Jedan je od pet najvećih poreskih obveznika sa 2,6 milijarde dolara uplaćenih u budžet od 2006. Jedina je inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, i ujedno najveći proizvođač duvana u Srbiji. Dobitnik je priznanja Virtus koje se dodeljuje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje. Od kupovine fabrike u Senti 2006. godine, kompanija JTI je utrostručila udeo na tržištu, istovremeno izvozeći cigarete na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, i duvana u EU.

https://www.jti.com/sr/europe/serbia

5/5
Top Employer priznanje

Izuzetni uslovi za zaposlene, kontinuirano ulaganje u njihov profesionalni rast i razvoj, kao i briga o njihovom zdravlju i blagostanju, je ono što Japan Tobacco International (JTI) izdvaja od ostalih kompanija. Upravo zbog ovoga smo deveti put zaredom dobili Top Employer sertifikat, kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji, Evropi i svetu.

 

Global Mobility programi

Pružamo velike mogućnosti za razvoj internacionalne karijere. U okviru ovih programa naši zaposleni imaju priliku da se u potpunosti da se presele na neku lokaciju u okviru JTI grupe ili da kraći vremenski period provedu na lokacijama kao što su Švajcarska, Švedska, Nemačka, Grčka, Rumunija, Iran, Sudan, Tajvan, Malavi, Tanzanija i mnoge druge. Fabrika u Senti je na globalnom nivou u okviru JTI sveta prepoznata kao lokacija na koju može da se računa kada je u pitanju tehnička podrška širom sveta. Naše kolege su uvek spremne da razmenjuju svoja znanja i iskustva, kao i da stiču nova, a ovakvi programi predstavljaju sjajan način da promovišemo našu kulturu širom sveta.  

Program stručnih praksi

Fabrika u Senti još od 2014. godine organizuje redovan program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za studente završnih godina raznih fakulteta. U našoj fabrici je veliki broj mladih ljudi napravilo svoje „prve korake“, a možemo da se pohvalimo da je 80% njih ostalo deo našeg tima. Tako su neki od praktikanta u proizvodnji postali analitičari proizvodnje, nakon toga supervizori u proizvodnji, a sada IT biznis menadžeri.

Kancelarija u Beogradu ponosno prati ovaj trend usavršavanja i zadržavanja mladih kadrova.

Program praksi u fabrici i u kancelariji u Beogradu je koncipiran da traje 6 ili 12 meseci i podrazumeva puno radno angažovanje, što znači da zaista imamo dosta vremena da se upoznamo. Praktikanti dobijaju svoje mentore, projekte, radne zadatke i otpočinju svoj put ka samostalnosti.

Ulaganje u zajednicu

JTI više od decenije unapređuje i obogaćuje živote stanovnika Srbije, a 2015. godine smo nagrađeni i prestižnim priznanjem VIRTUS za doprinos lokalnoj zajednici.

Nastojimo da stvorimo jednake mogućnosti za život, rad i razonodu marginalizovanog stanovništva, sa fokusom na stare i osobe sa invaliditetom. S druge strane, JTI je glavni korporativni promoter japanske kulture i nasleđa. Domaćoj publici smo predstavili mnogobrojne umetnike poput grupe JapalKan, perkusionista Ondekoza, Goku bubnjara, a već devet godina dodeljujemo stipendiju Sakura, namenjenu studentima i istraživačima koji se interesuju za japansko nasleđe.

Zainteresovali smo vas?

Želite da se pridružite našoj ideji i podelite svoju sa nama?

 

JOIN THE IDEA