Banca Intesa

Ko smo mi?

Mi smo velika ekipa sa više od 3.000 zaposlenih koji svakodnevno brinu o potrebama naših klijenata I zajedno gradimo svet većih mogućnosti za sve nas više od 15 godina. Poslujemo sa više od 1,3 miliona zadovoljnih klijenata. Našu poslovnu mrežu čini više od 140 ekspozitura u preko 80 gradova Srbije.

Naše vrednosti

Ako želiš da radiš u ekipi gde se integritet prepoznaje i ceni, želiš da postižeš izvrsne rezultate, voliš transparentnost i ceniš individualne vrednosti i odgovornost u korišćenju resursa ovo je parvo okruženje za tvoj dalji razvoj. Radujemo se da dobijemo nove kolege koje su, kao i mi, motivisane da zajedno nastavimo da jačamo jednakost i poštovanje svakog pojedinca. Mi smo prijateljski tim koji pruža podršku, slavi i podstiče pojedinačna dostignuća.

Zdravlje i wellbeing

Brinući u wellbeing-u naših zaposlenih omogućili smo im rad od kuće, fleksibilno radno vreme, slobodan dan za rodjendan, privatno zdravstveno osiguranje, besplatni sistematski pregled kao i mogućnost lečenja u slučaju ozbiljnih bolesti kroz International Healthcare Program na renomiranim internacionalnim klinikama. Pored toga, zaposleni imaju mogućnost povoljnog korišćenja Fitpass usluga, kao i puno prilika da svoj sportski duh i talente razvijaju kroz različite sportske aktivnosti (treninge, učešće na turnirima, međunarodnoj olimpijadi…).

Učenje i razvoj karijere

Pažljivo smo dizajnirali onboarding program za naše nove kolege, kako bismo im omogućili bržu intergraciju u naš tim. Aktivno slušamo i procenjujemo potrebe svakog pojedinca, na osnovu kojih kreiramo obuke, trening programe, seminare, radionice i akademije (Data akademija, Risk akademija, Akademija za mali biznis…), samostalno ili u saradnji sa najboljim domaćim i svetskim stručnjacima, jačajući kulturu napredovanja unutar Banke. Pružamo mogućnost kolegama da kroz interne konkurse ostvare svoje profesionalne aspiracije i prošire svoja znanja. Kolege sa ambicijom i željom da steknu internacionalno iskustvo, imaju mogućnost da se prijave na neki od konkursa za otvorene pozicije u Matičnoj banci ili nekoj drugoj banci naše Grupe, a najtalentovanije kolege kroz poseban talent program dobijaju mogućnost da steknu vredno internacionalno radno iskustvo.

Family-friendly

Različiti family-friendly benefiti koje smo razvili sa ciljem podrške porodici i deci zaposlenih uključuju stipendiju za jednogodišnje školovanje dece zaposlenih u Italiji, letnji kamp na moru koji podrazumeva posebne kreativne radionice, sportske i druge aktivnosti, ali i ISBD sportsku dečiju olimpijadu koja okuplja decu zaposlenih iz svih ISBD banaka članica, na kojoj se mališani takmiče u fudbalu, košarci i odbojci. Takođe, svaki novi roditelj u Banci dobija jednokratnu novčanu podršku, a svim novim tatama smo omogućili dodatnih 10 radnih dan plaćenog odsustva po rođenju deteta.

Otvorena vrata mladima

Mlade talente prepoznajemo kroz naš BIB Future GEN program plaćene prakse koji je namenjen studentima završne godine i diplomcima različitih fakulteta i kroz koji ih podstičemo da uz praktičan rad i mentorsku podršku iskusnijih kolega naprave prve značajne korake u karijeri i na što lakši način usvoje nova znanja i steknu sigurnost u svoj rad. Kroz sedam generacija polaznika programa do sada je ukupno prošlo 90 studenta sa različitih fakulteta, od kojih je 75 nakon programa dobilo priliku da ostane i otpočne karijerni put u okviru Banke. O tome da će svaki vaš trud i zalaganje biti prepoznat, ali i nagrađen, govori i podatak da su 2 učesnice Junior programa već nakon par godina rada u BIB-u dobile mogućnost da svoje profesionalno usavršavanje nastave u okviru Matične banke u Milanu, a 2 polaznice su unapređene na liderske pozicije. Pored BIB Future GEN programa, mladima su u Banci otvorena vrata u različitim sektorima i kroz standardne programe plaćene prakse, uglavnom u trajanju od 6 meseci.