Mercator

Pratite Mercator na društvenim mrežama:

“Najbolje što u životu možete očekivati je dobra šansa”.
Artur Šopenhauer

Svakodnevno kupujemo u marketima ni ne sluteći koliko organizacije se krije iza nama dostupnih namirnica. Kada se pomene reč SUPERMARKET – neizbežno je setiti se barem jednog imena iz Mercator-S lanca, koji je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije.

“Mi smo Mercator-S, članica Fortenova grupe. Sa više od 340 prodavnica različitih formata (Idea, Roda i Mercator prodavnice), prisutni smo, kao jedini trgovački lanac, u svim regionima Srbije. Pokrivamo sve šoping misije, od svakodnevne nabavke , preko velikih porodičnih snabdevanja, do premijum kupovine. Imamo i 4 Velpro i jedan Horeca centar. Naš tim broji više od 8.000 vrednih i posvećenih kolega koji svakog dana usluže više od 300.000 potrošača.”

Srce kompanije Mercator-S čini snažan i siguran tim vrednih i uspešnih ljudi, koji dele i vode se zajedničkim vrednostima.

“U Mercatoru-S smo svi strastveni profesionalci, agilni, hrabri, okrenuti ka budućnosti i ponosni na sva naša dostignuća. Volimo da se usavršavamo, podržavamo promene i stičemo znanje iz svakog iskustva. Cenimo disciplinu, ispunjavamo ono što obećamo. Svaki uspeh je naš zajednički uspeh.”

Strategiju zasnivamo na razvoju: ljudi i kulture, naše mreže i digitalizacije.

#TimKojiImaBuducnost te čeka 🙂

www.mercator.rs       

Benefiti za zaposlene

U Mercator-S smo ponosni na svoje zaposlene. Zato nam je važno stvaranje pozitivnog radnog okruženja i radne atmosfere u kojoj svako dobija priliku da ostvari svoj pun potencijal na poslu i poveća stepen zadovoljstva i na taj način doprinese uspehu kompanije.

Pored profesionalnog razvoja i stalnog usavršavanja zaposlenih, kroz svakodnevni rad sa zaposlenima nastojimo da vrednujemo i nagradimo doprinos svakog pojedinca, omogućimo veću odgovornost i nezavisnost u poslu i to sve kroz kontinuirane inovacije i promene u radnom okruženju, koje njihov rad čine ugodnijim i zanimljivijim.

 

Family friendly benefiti

Family friendly sertifikat je dokaz da kompanija Mercator-S sprovodi niz mera kojima na značajan način utiče na uslađivanje poslovnog i privatnog života, što je jedan od najvećih izazova današnjeg vremena.

 

A koji su to benefiti deo ovog paketa, pročitajte u nastavku.

 POSTEPENI POVRATAK NA POSAO

Zaposleni nakon bilo kog odsustva dužeg od 6 meseci, isključujući neplaćeno odsustvo, imaju pravo na postepeni povratak na posao i to tako što će prve nedelje nakon povratka raditi po 4h dnevno, druge nedelje po 5h dnevno, a treće i četvrte nedelje po 6h dnevno.

PRIVATNI DANI

Zaposleni imaju pravo na 2 slobodna dana iz ličnih razloga (plaćeno odsustvo), koji se po potrebi koriste bilo kada u toku godine. Dani se mogu koristiti spojeno/odvojeno i mogu se spojiti sa vikendom.

DANI TATA

Nakon izlaska bebe iz porodilišta, u prva tri meseca, očevi imaju pravo na dodatnih 5 slobodnih dana u odnosu na zakonski dodeljene, koje mogu koristiti po potrebi, takođe bilo spojeno, bilo odvojeno.

ZDRAVO, SVETE!

Svako novorođeno dete zaposlenih će dobiti poklon paket.

DANI ZDRAVLJA

Zaposleni dobijaju jednom godišnje sistematski, kao i specijalistički pregled po izboru.

DAN ZA PRVAKE

Zaposleni dobijaju jedan slobodan dan za polazak deteta u 1. razred.

DETE IŠTE OBDANIŠTE

Zaposleni dobijaju jedan slobodan dan za polazak deteta u vrtić i naredna 4 dana skraćenog radnog vremena na 4h dnevno.

PROMENI POZICIJU

Ukoliko je otvoreno novo radno mesto kompanija prvo organizuje interno regrutovanje.

DAN ZA DAR

Kompanija organizuje novogodišnju/božićnu zabavu gde deca zaposlenih dobijaju poklone.

DANI VAN DOMETA

Tokom korišćenja godišnjeg odmora, sobodnih dana, kao i van radnog vremena, od zaposlenog se ne očekuje da redovno proverava svoj telefon i mejlove.

Dodatne pogodnosti:

KAŽI, JER SE VAŽI!

Projekat „Kaži, jer se važi!“ je istraživanje posvećenosti i zadovoljstva zaposlenih gde tokom tri nedelje, svi zaposleni imaju priliku da podele svoje mišljenje o tome kako se osećaju na svom radnom mestu, šta bi voleli da promene u cilju unapređenja svog profesionalnog razvoja, kao i šta misle o organizacionoj kulturi naše kompanije.

SPORTSKI DUH

Mercator-S podstiče sportski duh među zaposlenima. U sklopu kampanje „Beograd – grad vaših iDEA“ i kao eksluzivni sponzor Beogradskog maratona, kompanija spaja sve generacije zaposlenih koji trče sa Beograđanima, ali i najvećim imenima svetske atletike. Za svoje timove, kompanija omogućava i sportske turnire, košarkaške i fudbalske, koji spajaju sport i dobru zabavu.

UVEK SMO TU DA POMOGNEMO

U Mercator-S postoji veliki broj zaposlenih koji na svaki način podstiču humanost, kao i onih koji su spremni da pomognu na bilo koji način. Zato je kompanija osnovala Fondaciju solidarnosti “Mercator-S”, čiji su članovi zaposleni u kompaniji, koja ima za cilj prikupljanje i dodelu materijalnih sredstava zaposlenima ili užim članovima porodice, kada im je pomoć neophodna.

KUPOVINA PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE

U Mercator-S znamo da lepota praznika nije samo u onome što dobijamo od drugih nego i u poklonima kojima želimo da obradujemo one do kojih nam je najviše stalo. Zato svojim zaposlenima nudimo povoljniju slavsku i prazničnu kupovinu putem administrativne zabrane na 6 ili 12 mesečnih rata, bez kamata i naknada.

KUPOVINA UZ SUPER KARTICU

Zaposleni Mercator-S, kao članovi Super Kluba, ostvaruju pogodnosti prilikom svake kupovine u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama, uz Super Karticu.

NAGRAĐIVANJE ORIGINALNIH INICIJATIVA I DODATNOG TRUDA

Verujemo da svaki pojedinac unutar kompanije može svojim znanjem, disciplinom, zajedničkim uspehom i strašću doprineti rastu i razvoju kompanije. S tim u vezi, postoje brojni modeli nagrađivanja i priznanja koji pokrivaju ostvarivanje timskih ciljeva, izvrsne pojedinačne rezultate, razmenu znanja sa kolegama, učestvovanje u strateškim projektima ili predlaganje inovativnih ideja. Programom “Imam ideju” kvartalno nagrađujemo i realizujemo najbolje ideje, a potom godišnje biramo i nagrađujemo najbolju!

IDEA AKADEMIJA – ŠKOLA ZA SVE

Idea Akademija nudi svim našim zaposlenima raznovrsnu paletu edukacija i prilika za razvoj i pruža ponešto za svačije potrebe učenja. Postoje otvoreni treninzi na koje se možete prijaviti, a zaposleni imaju i mogućnost usavršavanja kroz stipendije na fakultetima i poslovnim školama. Takođe, za sve koleginice i kolege koje vole da čitaju, obezbedili smo mnoštvo knjiga i stručne literature koje mogu da pozajma iz biblioteke Idea akademije.

MI VERUJEMO U VAŠ IZBOR, ZATO ŠTO VERUJEMO U VAS

Zaposleni kompanije Mercator-S imaju mogućnost da aktivno učestvuju u proširenju tima kompanije, da preporuče kandidate za zaposlenje i ostvare novčani bonus za svoje dobre preporuke.

Maja Marković

rukovodilac Službe za digitalni marketing
Započela sam karijeru u kompaniji Mercator-S pre više od 6 godina na poziciji specijaliste za digitalni marketing i od tada sam radila na nekoliko različitih pozicija. Trenutno imam priliku da kao media managera objedinim i primenim sva stečena znanja o komunikaciji sa potrošačima kroz posao koji je zanimljiv, dinamičan i drugačiji svakog dana. Svoj posao volim, jer je svaki dan jedna nova avantura – ne umara me, već upravo suprotno - inspiriše me i daje mi energiju. Mercator-S je kompanija u kojoj ambicione osobe imaju prostora za razvoj. Organizaciona kultura je motivišuća, a mogućnosti za sticanje novih veština su neograničene. Srećna sam što sam okružena vrednim i posvećenim kolegama koji su u svakom trenutku spremi da pomognu i zahvalna sam što imam priliku da sarađujem sa kompetentim i uspešnim menadžerima koji rado dele svoja iskustva i stručnost.

Lazar Marković

direktor Poslovnog područja maloprodaje
U kompaniju IDEA, odnosno Mercator-S, došao sam preko programa Prva šansa. Imao sam diplomu Ekonomskog fakulteta u Beogradu i nijedan dan radnog iskustva. I sada se sećam svog prvog dana na poslu. Tada, kao pripravnik koji je prolazio sva odeljenja u prodavnici, nisam mogao ni da pretpostavim u kom pravcu ću se razvijati moja karijera. Imao sam sreću da postanem deo ovog tima i da učim od najboljih. Dobio sam induvidualan plan razvoja, bio sam na raznim stručnim usavršavanjima, pohađao sam MBA studije na Bled School of Management, i posle sedam godina postao sam direktor Područja maloprodaje. Moja karijera je rezultat rada, ali i poslovne kulture Mercator-S tima koji puno ulaže u mlade, pruža šansu da se dokažu, tima koji ukoliko dođe do greške „svežih“ u poslu daje još veću podršku.

Stevan Nenadović

direktor Sektora skladišta Poslovnog područja logistike
Nekoliko sati posle položenog poslednjeg ispita na master studijama Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, dobio sam poziv od današnjih kolega da dođem na intervju za posao. Svoju karijeru u ovom timu počeo sam kao praktikant u logistici, a danas, pet godina kasnije, upravljam skladištima u svim logističkim i veleprodajnim centrima u kompaniji, koja na dnevnom nivou odvoje više od 100.000 kutija i 3.000 paleta. Posebno bih da izdvojim, onda bi to svakako bila saradnja sa fenomenalnim ljudima od kojih se trudim da svakog dana naučim nešto novo.

Želite da se prijavite za praksu ili posao u ovoj kompaniji?

Proverite na sledećem linku da li ova kompanija ima otvorene konkurse

OGLASI