Mercator

Pratite Mercator na društvenim mrežama:

www.idea.rs        www.roda.rs
5/5

Dobrodošli u Mercator-S tim!
“Najbolje što u životu možete očekivati je dobra šansa”.
Artur Šopenhauer

Svakodenevno kupujemo u marketima ni ne sluteći koliko organizacije se krije iza nama dostupnih namirnica? Kada se pomene reč SUPERMARKET – neizbežno je setiti se barem jednog imena iz Mercator lanca.
Mercator-S je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije.

U okviru kompanije postoji više različitih banera: Idea, Roda i Mercator prodavnice, kao i Velpro i Horeca centri.
U mreži, koja pokriva gotovo 80 gradova i mesta širom zemlje, naša kompanija ima preko 300 IDEA prodavnica, RODA marketa i Mercator hipermarketa.

Po visini prihoda, pripadamo grupi od 10 najvećih kompanija u Srbiji.

U timu imamo više od 8.000 zaposlenih koji svakog dana brinu o više od 300.000 potrošača.

Pokreću nas strast i znanje, vodimo računa o disciplini, a najviše se radujemo zajedničkom uspehu. To su vrednosti naše kompanije zahvaljujući kojima danas u Mercator-S rade najdarovitiji i najobrazovaniji mladi menadžeri u Srbiji.

Mercator radi velike stvari, jer su mu najvažniji ljudi. Zato su kod nas vrata uvek otvorena za nove ideje i nove koleginice i kolege.

Benefiti zaposlenih

U Mercator-S smo ponosni na svoje zaposlene. Zato nam je važno stvaranje pozitivnog radnog okruženja i radne atmosfere u kojoj svako dobija priliku da ostvari svoj pun potencijal na poslu i poveća stepen zadovoljstva i na taj način doprinese uspehu kompanije.

Pored profesionalnog razvoja i stalnog usavršavanja zaposlenih, kroz svakodnevni rad sa zaposlenima nastojimo da vrednujemo i nagradimo doprinos svakog pojedinca, omogućimo veću odgovornost i nezavisnost u poslu, i to sve kroz kontinuirane inovacije i promene u radnom okruženju koje njihov rad ćine ugodnijim i zanimljivijim.

Sigurnost i zaštita svih zaposlenih u Mercator-S-u jedno je od najbitnijih načela kojih se pridržavamo. Na radnom mestu imamo veliki broj propisa za bezbednost i sigurnost koji nam omogućavaju sigurno okruženje kao i zaštitnu opremu za zaposlene tokom obavljanja posla. Kontinuirano uvodimo nove tehnologije kao mogućnost za zaposlene da postignu više. Pored toga, svi zaposleni su osigurani za slučaj nezgode i povrede na radu.

Ručak, šoljica kafe ili čaja uz predah, moguća je u prijatnom ambijentu naše kantine. Skoro pa nam je kao kod kuće

Fleksibilni oblici rada omogućavaju zaposlenima balans između privatnog i poslovnog života. Svako od nas ima drugačiji bioritam i individualne dnevne obaveze. Sjajno je znati da svoj radni dan možemo započeti nešto kasnije jer smo na važnim projektima radili do sitnih noćnih sati ili možemo povremeno raditi na daljinu, ako priroda našeg posla to dozvoljava.

Mercator-S ima koncept prikladnog kodeksa oblačenja koji našim zaposlenima sugeriše da slede samo jedno jednostavno pravilo, a to je da budu obučeni na uredan i prikladan način koji odgovara poslovnoj prirodi, imajuće na umu okruženje i ljude sa kojima će se sretati tokom radnog dana.

Za naše zaposlene čiji rad podrazumeva nošenje uniformi, pobrinuli smo se da imaju ono što im je zaista važno – udobnu odeću.

Mercator-S uvodi nove benefite na polju brige o zdravstvenoj zaštiti zaposlenih. U želji da obezbedi brzu i kvalitetnu pomoć dobrih lekara za naše zaposlene, kompanija je ugovorila privatno zdravstveno osiguranje za sve nivoe menadžmenta u Upravi društva.

Mercator-S podstiče sportski duh među zaposlenima. U sklopu kampanje Beograd grad vaših IDEA, i kao ekskluzivni sponzor Beogradskog maratona, kompanija spaja sve generacije zaposlenih koji trče sa Beograđanima, ali i najvećim imenima svetske atletike. Za svoje timove, kompanija omogućava i sportske turnire, košarkaške i fudbalske, koji spajaju sport i dobru zabavu.

U Mercator-S postoji veliki broj zaposlenih koji na svaki način podstiču humanost, kao i onih koji su spremni da pomognu na bilo koji način. Zato je kompanija osnovala Fondaciju solidarnosti “Mercator-S”, čiji su članovi zaposleni u kompaniji, koja ima za cilj prikupljanje i dodelu materijalnih sredstava zaposlenima u kompaniji, ili užim članovima porodice, kada im je pomoć neophodna.

Slobodan prvi dan škole za roditelje đaka prvaka, prilika je za sve naše zaposlene da svojim mališanima pruže punu podršku i pažnju kada im je najpotrebnija. Prvi dan škole je velika prekretnica u životu svakog deteta ali i porodice. Zahvaljujući slobodnom danu, svaki roditelj može ponovo ići u prvi razred sa svojim detetom i bezbrižno uživati u tom iskustvu. Za polazak u školu, Mercator-S daruje poklon svim đacima prvacima.

Idea Akademija nudi svim našim zaposlenima raznovrsnu paletu edukacija i prilika za razvoj. Idea Akademija pruža ponešto za svačije potrebe učenja; od nadogradnje poslovnih veština poput naprednog MS Office-a, prezentacionih veština… Zaposleni imaju i mogučnost usavršavanja kroz stipendije na fakultetima i poslovnim školama. Online edukacije I saradnja sa edukacijskim kucama

 

Postoje vrednosti koje naša kompanija tradicionalno neguje, među kojima su darivanje novogodišnjih paketića deci do 10 godina starosti naših zaposlenih. Najlepši deo detinjstva vezuje se za zabavu i igru, zato novogodišnji paketići svake godine održavaju čaroliju praznika i izmame osmehe na licima naših mališana.

U Mercator-S znamo da lepota praznika nije samo u onome što dobijamo od drugih nego i u poklonima kojima želimo da obradujemo one do kojih nam je najviše stalo. Zato je naša kompanija odlučila da svojim zaposlenima omogući povoljniju slavsku i prazničnu kupovinu putem administrativne zabrane na 6 ili 12 mesečnih rata, bez kamata i naknada.

Zaposleni Mercator-S, kao članovi Super Kluba, ostvaruju pogodnosti prilikom svake kupovine u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama, uz Super Karticu.

Verujemo da svaki pojedinac unutar kompanije može svojim znanjem, disciplinom, zajedničkim uspehom i strašću doprineti rastu i razvoju kompanije Mercator-S. Pored toga što zaposlenima obezbeđujemo sigurnost plate, postoje brojni modeli nagrađivanja i priznanja koji pokrivaju ostvarivanje timskih ciljeva, izvrsne pojedinačne rezultate, razmenu znanja sa kolegama, učestvovanje u strateškim projektima ili predlaganje inovativnih ideja.

Već šestu godinu za redom, kompanija organizuje IDEA karavan, u kojem učestvuje preko 2.000 zaposlenih, koji obiđe 23 grada širom Srbije, poseti više od 50 dečijih bolnica, domova za nezbrinutu decu i drugih dečijih institucija, i tom prilikom podeli više 5000 novogodišnjih paketića.

Uvažavamo mišljenje zaposlenih i pri unapređivanju kvaliteta našeg asortimana. Degustacija naših proizvoda u Upravnoj zgradi pored razmene mišljenja i utisaka, primedbi I zapažanja propraćena je i druženjem i uživanjem u poklončićima koji svaki učesnik degustacije ponese sa sobom.

Zaposleni kompanije Mercator-S imaju mogućnost da aktivno učestvuju u proširenju tima kompanije, da preporuče kandidate za zaposlenje i ostvare novčani bonus. Ukoliko preporučeni kandidat bude deo našeg tima najmanje 4 meseca i za to vreme nema više od 6 dana bolovanja, kolegi ili koleginici koji je preporučio kandidata sledi novčana nagrada.

Za koleginice i kolege koje vole da čitaju, ali i dalje se usavršavaju u oblasti koja ih zanima, kompanija je obezbedila mnoštvo knjiga i stručnu literaturu, koje mogu da pozajme sa IDEA Akademije. J

Dolazak na posao novog člana tima je veliki događaj za svakog. U želji da im pružimo podršku, kao i da se osećaju motivisano i zadovoljno, na poslu organizujemo Dane dobrodošlice. Iako razvijemo individualan pristup ka svakom novom zaposlenom, zajedničko je što za sve organizujemo plan obuke, upoznavanje sa kompanijom i korporativnom kulturom, timom sa kojim će raditi. Svaki početak nije lak zato je dodatna podrška novom članu tima njegov Buddy, čije znanje i iskustvo pomaže u celom procesu prilagođavanja novom radnom okruženju.

Dodatne pogodnosti:

U decembru 2020. godine, pokrenuli smo projekat „Kaži, jer se važi”- istraživanje posvećenosti i zadovoljstva zaposlenih u kompaniji, koje je sprovela agencija IPSOS.

Tokom tri nedelje, svi zaposleni su imali priliku da podele svoje mišljenje o tome kako se osećaju na svom radnom mestu, šta bi voleli da promene u cilju unapređenja svog profesionalnog razvoja, kao i šta misle o organizacionoj kulturi naše kompanije. Plan je da svako poslovno područje ima svoj akcioni plan zasnovan na rezultatima ankete, nakon čega će se zajednički raditi na unapređenju segmenata koji su ocenjeni kao prioriteti.

Zaposlenima kompanija isplaćuje nadoknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa posla. U cilju brže I lakše organizacije dolaska I odlaska sa posla, za zaposlene obezbeđujemo i sopstveni prevoz.

Nigde nije kao kod kuće, ali u kompaniji se posebna pažnja posvećuje radnom okruženju kako bi se zaposleni osećali prijatno. Ogromna pažnja se posvećuje uređenju prostora, rasporedu prostorija, opremanju kacelarija, obezbeđivanju kuhinje, dodatnih prostorija za pauzu, sobe za odmor, kao i parkinga za zaposlene, i sve to u jednom modernom ambijentu sa puno prirodnog svetla za rad.

Interne komunikacije doprinose zadovoljstvu zaposlenih kroz redovno informisanje o svim dešavanjima i projektima u kompaniji. Kroz dvosmeran odnos komunikacije gradimo dobre odnose unutar kompanije i stvaramo zdravu organizacionu kulturu.

U kompaniji podržavamo aktivnosti volontiranja, jer verujemo da svako ima neku veštinu koju može da pokloni i na taj način doživi istinsku radost volontiranja.

Tokom godine, kompanija organizuje korporativne događaje i tim bilding za timove iz različitih područja kako bi omogućila zaposlenima povezivanje na jedan drugačiji način, uz razvijanje neformalnih odnosa.

Proces Selekcije u kompaniji Mercator-S

Osmehom reševaš izazove i uživaš u svom poslu?

Posvećen si ili istrajna u onome što radiš?

Aktivno tražiš mogućnosti za lično usavršavanje i napredovanje?

Želiš da budeš deo zajedničkog uspeha?

Već godinama unazad, Mercator-S je lider na tržištu zahvaljujući timu kojeg čine zaposleni.

Pridruži nam se i ti!

Želiš da radiš u upravi naše kompanije?

Proces selekcije za Upravu društva se odvija po fazama. U prvoj fazi dobijamo tvoju radnu biografiju. Daj joj svoj pečat, neka predstavi pravog tebe i zainteresuje nas već u ovom koraku! Pokaži da si spreman da strastveno uđeš u tržišnu utakmicu, primenjuješ nova znanja i disciplinovano ideš ka cilju sa timom koji se raduje zajedničkom uspehu. Da, to su ujedno i naše zajedničke vrednosti koje u Mercatoru živimo: ZNANJE, STRAST, DISCIPLINA I ZAJEDNIČKI USPEH. Koliko se ti vodiš ovim vrednostima?

U sledećoj fazi naš stručan i odgovoran tim pažljivo vrši preselekciju na osnovu pristiglih biografija. Ukoliko si prošao/la preselekciju, SMS će te obavestiti da te na mejlu čeka link ka materijalu za psihološko testiranje. Ovo su verovatno jedini testovi koje si radio/la, a da ti za to nije potrebna priprema. Sjajno, zar ne? Odgovaraćeš iskreno na pitanja koja se tiču tvojih navika i načina razmišljanja, jer nam je stalo da što bolje upoznamo budućeg kolegu. Uz to, uživaćeš dok budeš sklapao/la kockice i kružiće. Zabava je zagarantavana!

Sledeća faza je poziv na intervju. Bravo! Odlično si složio/la kockice i brojeve, sada je vreme da se upoznamo uživo. Razgovaraćeš sa dragom koleginicom iz ljudskih resursa i linijskim menadžerom (svojim budućim pretpostavljenim) o svojim kompetencijama, a koje su u vezi sa pozicijom za koju si konkurisao/la. Svi kandidati imaju isti tretman, zato možeš očekivati struktuiran proces intervjua, pri čemu svim kandidatima za istu poziciju postavljamo ista pitanja, koristeći istu skalu za procenu. Ovim obezbeđujemo maksimalnu objektivnost u proceni i izboru odgovarajućeg kandidata. Tvoje iskustvo u procesu selekcije jako nam je važno! Uslediće još jedan krug intervjua, a mi obećavamo prijatnu atmosferu na svakom od njih.

Poslednja faza rezevisana je za povratnu informaciju. Javljamo ti da si postao/la deo tima od 8000 ljudi, ali ne bilo kakvih, već sjajnih pojedinaca, od kojih svaki ima posebno važno mesto u sistemu zvanom Mercator – S!

Ukoliko pak niste odabran/a, ne očajavaj, imamo te na umu za neke duge izazove, za koje možda ni sam/a ne znaš da poseduješ izvanredne mogućnosti.

Ako ti sve ovo zvuči lakše nego što si mislio/la, u pravu si! Prijavi se, ostvari perspektivnu karijeru, a mi ćemo ti pomoći da zajedno srušimo predrasudu o tome da je pronaženje posla stresna životna situacija.

Maja Marković

rukovodilac Službe za digitalni marketing
Započela sam karijeru u kompaniji Mercator-S pre više od 6 godina na poziciji specijaliste za digitalni marketing i od tada sam radila na nekoliko različitih pozicija. Trenutno imam priliku da kao media managera objedinim i primenim sva stečena znanja o komunikaciji sa potrošačima kroz posao koji je zanimljiv, dinamičan i drugačiji svakog dana. Svoj posao volim, jer je svaki dan jedna nova avantura – ne umara me, već upravo suprotno - inspiriše me i daje mi energiju. Mercator-S je kompanija u kojoj ambicione osobe imaju prostora za razvoj. Organizaciona kultura je motivišuća, a mogućnosti za sticanje novih veština su neograničene. Srećna sam što sam okružena vrednim i posvećenim kolegama koji su u svakom trenutku spremi da pomognu i zahvalna sam što imam priliku da sarađujem sa kompetentim i uspešnim menadžerima koji rado dele svoja iskustva i stručnost.

Lazar Marković

direktor Poslovnog područja maloprodaje
U kompaniju IDEA, odnosno Mercator-S, došao sam preko programa Prva šansa. Imao sam diplomu Ekonomskog fakulteta u Beogradu i nijedan dan radnog iskustva. I sada se sećam svog prvog dana na poslu. Tada, kao pripravnik koji je prolazio sva odeljenja u prodavnici, nisam mogao ni da pretpostavim u kom pravcu ću se razvijati moja karijera. Imao sam sreću da postanem deo ovog tima i da učim od najboljih. Dobio sam induvidualan plan razvoja, bio sam na raznim stručnim usavršavanjima, pohađao sam MBA studije na Bled School of Management, i posle sedam godina postao sam direktor Područja maloprodaje. Moja karijera je rezultat rada, ali i poslovne kulture Mercator-S tima koji puno ulaže u mlade, pruža šansu da se dokažu, tima koji ukoliko dođe do greške „svežih“ u poslu daje još veću podršku.

Stevan Nenadović

direktor Sektora skladišta Poslovnog područja logistike
Nekoliko sati posle položenog poslednjeg ispita na master studijama Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, dobio sam poziv od današnjih kolega da dođem na intervju za posao. Svoju karijeru u ovom timu počeo sam kao praktikant u logistici, a danas, pet godina kasnije, upravljam skladištima u svim logističkim i veleprodajnim centrima u kompaniji, koja na dnevnom nivou odvoje više od 100.000 kutija i 3.000 paleta. Posebno bih da izdvojim, onda bi to svakako bila saradnja sa fenomenalnim ljudima od kojih se trudim da svakog dana naučim nešto novo.

Želite da se prijavite za praksu ili posao u ovoj kompaniji?

Proverite na sledećem linku da li ova kompanija ima otvorene konkurse

OGLASI