Banca Intesa

Ko smo mi?

Mi smo velika ekipa sa više od 3.000 zaposlenih koji svakodnevno brinu o potrebama naših klijenata I zajedno gradimo svet većih mogućnosti za sve nas više od 15 godina. Poslujemo sa više od 1,3 miliona zadovoljnih klijenata. Našu poslovnu mrežu čini više od 140 ekspozitura u preko 80 gradova Srbije.

Naše vrednosti

Ako želiš da radiš u ekipi gde se integritet prepoznaje i ceni, želiš da postižeš izvrsne rezultate, voliš transparentnost i ceniš individualne vrednosti i odgovornost u korišćenju resursa ovo je parvo okruženje za tvoj dalji razvoj. Radujemo se da dobijemo nove kolege koje su, kao i mi, motivisane da zajedno nastavimo da jačamo jednakost i poštovanje svakog pojedinca. Mi smo prijateljski tim koji pruža podršku, slavi i podstiče pojedinačna dostignuća.

Zdravlje i wellbeing

Brinući u wellbeing-u naših zaposlenih omogućili smo im rad od kuće, fleksibilno radno vreme, privatno zdravstveno osiguranje, besplatni sistematski pregled kao i mogućnost lečenja u slučaju ozbiljnih bolesti kroz International Healthcare Program na renomiranim internacionalnim klinikama. Pored toga, zaposleni imaju mogućnost povoljnog korišćenja Fitpass usluga, kao i puno prilika da svoj sportski duh i talente razvijaju kroz različite sportske aktivnosti (treninge, učešće na turnirima, međunarodnoj olimpijadi…).

Učenje i razvoj karijere

Pažljivo smo dizajnirali onboarding program za naše nove kolege, kako bismo im omogućili bržu intergraciju u naš tim. Aktivno slušamo i procenjujemo potrebe svakog pojedinca, na osnovu kojih kreiramo obuke, trening programe, seminare, radionice i akademije (Data akademija, Risk akademija, Akademija za mali biznis…), samostalno ili u saradnji sa najboljim domaćim i svetskim stručnjacima, jačajući kulturu napredovanja unutar Banke. Pružamo mogućnost kolegama da kroz interne konkurse ostvare svoje profesionalne aspiracije i prošire svoja znanja. Kolege sa ambicijom i željom da steknu internacionalno iskustvo, imaju mogućnost da se prijave na neki od konkursa za otvorene pozicije u Matičnoj banci ili nekoj drugoj banci naše Grupe, a najtalentovanije kolege kroz poseban talent program dobijaju mogućnost da steknu vredno internacionalno radno iskustvo.

Family-friendly

Različiti family-friendly benefiti koje smo razvili sa ciljem podrške porodici i deci zaposlenih uključuju stipendiju za jednogodišnje školovanje dece zaposlenih u Italiji, letnji kamp na moru koji podrazumeva posebne kreativne radionice, sportske i druge aktivnosti, ali i ISBD sportsku dečiju olimpijadu koja okuplja decu zaposlenih iz svih ISBD banaka članica, na kojoj se mališani takmiče u fudbalu, košarci i odbojci.

Otvorena vrata mladima

Mlade talente prepoznajemo kroz naš Junior program plaćene prakse koji je namenjen studentima završne godine i diplomcima različitih fakulteta i kroz koji ih podstičemo da uz praktičan rad I mentorsku podršku iskusnijih kolega naprave prve značajne korake u karijeri i na što lakši način usvoje nova znanja i steknu sigurnost u svoj rad. Kroz šest generacija polaznika programa do sada je ukupno prošlo 72 studenta sa različitih fakulteta, od kojih je 57 nakon programa dobilo priliku da ostane i otpočne karijerni put u okviru Banke. O tome da će svaki vaš trud i zalaganje biti prepoznati, ali i nagrađeni, govori i podatak da su 2 učesnice Junior programa već nakon par godina rada u BIB-u dobile mogućnost da svoje profesionalno usavršavanje nastave u okviru Matične banke u Milanu. Pored Junior programa, mladima su u Banci otvorena vrata u različitim sektorima i kroz standardne programe plaćene prakse, uglavnom u trajanju od 6 meseci.